De Mijnsluitingen

Na 1900 kwamen er een heleboel steenkolenmijnen in Limburg. Iedereen had steenkool nodig voor de verwarming of om machines op te laten draaien. Maar opeens was het voorbij. De mijnen moesten dicht.

12 Mijnen

Na 1900 waren er 12 steenkolenmijnen in Limburg. De vraag naar Steenkool was groot. Zeker na de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland opnieuw moest worden opgebouwd. De mijnen lieten zelfs speciaal gastarbeiders uit Italië, Polen, Joegoslavië en Spanje komen om in de Limburgse mijnen te werken.

De steenkool wordt te duur

Maar toen kwam er een probleem. In Amerika waren ook steenkolenmijnen gebouwd en de steenkool uit Amerika was veel goedkoper. Ook werd in Slochteren gas ontdekt. Gas was ook goedkoper als steenkool.

De mijnen gaan dicht

De Nederlandse regering besloot daarom dat het geen zin had om de Limburgse mijnen open te laten. Minister Joop Den Uyl kwam in 1965 vertellen dat de mijnen dicht moesten. Dat deed hij in de Heerlense Schouwburg. Er kwamen zoveel mensen naar hem luisteren dat sommigen zelfs op het podium moesten zitten.

Nieuw werk

Maar de Nederlandse regering wilde natuurlijk niet dat alle mijnwerkers werkeloos zouden raken. Daarom kwamen er nieuwe bedrijven naar Limburg waar de oud-mijnwerkers konden werken. Bijvoorbeeld de autofabriek DAF (nu Nedcar), of DSM.

De mijnen worden gesloopt

Tegenwoordig zie je in de Oostelijke Mijnstreek niet meer veel van de mijnen. Dat komt omdat na de mijnsluitingen bijna alle mijngebouwen, schachtgebouwen en koeltorens zijn gesloopt. Maar een paar mijngebouwen staan nog overeind, zoals de 2 schachtgebouwen van de Oranje Nassau I in Heerlen. Daar kun je tegenwoordig het Mijnmuseum bezoeken.
48_sloop_mijngebouwen.jpg48_joop_den_uyl.jpg48_cbs.jpg
tijdvak_nieuw10.jpg
kaartje48_0.jpg

Dossier

Meer weten over dit venster?

Ga dan naar het dossier voor allerhande tips en achtergrondinformatie, zoals boeken, films, weblinks en weetjes.