De verschillende facetten van online marketing samengevat

Rox/ February 28, 2023/ Zakelijk

Online marketing is een belangrijk onderdeel geworden van elke moderne marketingstrategie. Door de snelle ontwikkeling van het internet in de afgelopen decennia en de toename van het aantal mensen dat online actief is, is het voor bedrijven van groot belang om online aanwezig te zijn. Maar wat is online marketing nu precies en welke verschillende facetten zijn er? In dit artikel zetten we de belangrijkste onderdelen van online marketing op een rijtje en leggen we uit waarom ze een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van je bedrijf.

Zoekmachines als hoeksteen van het internet

Vrijwel iedereen die gebruik maakt van internet maakt ook gebruik van zoekmachines. Online marketing  richt zich voor een belangrijk deel dan ook op de zoekmachines.  Marketing op de zoekmachines is onderverdeeld in  zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA). SEO is gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten van een website in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEO is om de relevantie voor de specifieke zoekwoorden van een website te verhogen, zodat deze hoger wordt gerangschikt in de zoekresultaten. Dit wordt bereikt door het gebruik van relevante zoekwoorden in de content, het optimaliseren van de technische aspecten van de website en het opbouwen van kwalitatieve backlinks. Je kan de seo tekst laten schrijven door experts, zodat je zeker weet dat de teksten een maximaal effect behalen. SEA is gericht op het adverteren binnen zoekmachines. Het doel is om zichtbaarheid te krijgen binnen de betaalde zoekresultaten. Dit wordt bereikt door middel van het bieden op zoekwoorden en advertentieruimte binnen de zoekmachines. Het is een effectieve manier om gericht verkeer naar een website te trekken.

Een brede strategie

Het is belangrijk om een goede online marketing strategie  vorm te geven over de gehele breedte van het online marketingspectrum. Dit betekent dat je je ook moet richten op social media en andere vormen van digitale marketing.  Social media marketing omvat het gebruik van social media kanalen om potentiële klanten te bereiken. Het doel is om een community te creëren rondom het merk en om interacties te stimuleren. Dit kan worden bereikt door middel van organische posts, betaalde advertenties en influencer marketing. Organische posts zijn berichten op social media waar niet voor wordt betaald. De content moet hierin zichzelf dus verkopen. Met betaalde advertenties en influencer marketing ben je meer geld kwijt, maar bereik je wel sneller nieuwe klanten.  E-mailmarketing is gericht op het bereiken van potentiële klanten door middel van gepersonaliseerde e-mails. Hiermee benader je vaak al bestaande klanten om ze nogmaals een aankoop te laten doen.

Share this Post